Search

Söderholms Konst & Träsnideri

 ”Bergö konstnären”

Söderholms Konst & Träsnideri
Lars-Göran Söderholm
Bergövägen 124
66220 BERGÖ
050 – 352 3127, 06 – 343 0230
lars-goran.soderholm@netikka.fi

Jag kallas i folkmun för ” Bergö konstnären”. Redan under skoltiden gjorde jag som Emil Lönneberga, gick till vedboden för att tälja på en fågel. För 25 år sedan förverkligade jag min dröm, -att på heltid livnära mig på min konst. Havet, naturen och en varm känsla för hembygden ligger mig närmast om hjärtat. Från mina dagliga vandringar i naturen får jag inspiration, och det återspeglas i mina alster. Jag snidar fåglar, djur och trätavlor. Fåglarna görs i naturlig storlek.  Som träslag till fåglar använder jag mest al och asp, till trätavlor furu och björk. De färdiga arbetena målar jag med traditionella allmogefärger.

Målningar i större format har jag också gjort, bl.a till Kommungården i Malax, Malax-Korsnäs HVC,   Kvarkens båtmuseum,  Biblioteket på Bergö,  Jaktstugan på Bergö,  Toby byastuga samt i privata bostäder. I Jaktmuseet i Riihimäki finns några av mina trätavlor samt ett antal vettar, bl.a gräsand och knipa. Förutom de alster som finns till påseende i min gårdsbutik, så gör jag också beställningsarbeten enligt kundens egna önskemål.

I bildgalleriet nedan presenteras ett axplock av mina konstverk.
Artikel på yle.fi

 

”Bergön taiteilija”

Arkisessa kielenkäytössä minua kutsutaan ”Bergön taiteilijaksi”. Veistän lintuja, eläimiä ja puutauluja. Maalaan myös isokokoisia seinämaalauksia. Lintujen veistämiseen käytän yleensä leppää ja haapaa. Mänty soveltuu parhaiten isompiin puuveistoksiin ja reliefeihin, jotkut työt teen myös koivusta. Valmiit työt maalaan perinneväreillä. Oman toivomuksen mukaisesti saatavana tilauksesta.

Kuvat kertokoon puolestaan.