Search

Änggårds plantskola

Änggård är ett litet företag som fokuserar på att sälja plantor och naturprodukter. Änggård ligger vid slutet av en grusväg nästan i mitten på Bergö.

Änggårds plantskola är främst inriktad på e-handel, men ett försäljningsområde/avhämtningsplats utomhus betjänar även från början av maj till slutet av oktober, beroende på vädret. Vi säljer plantor av träd och perenner i vår plantskola.

Fokus ligger på prydnadsträd och buskar samt nyttoträd och buskar. Vi ympar bland annat päron-, äppel- och plommonträd. Ympningsmaterialet får vi från våra egna träd. Som mål har vi att erbjuda nya och sällsynta, men ändå härdiga plantor. Antalet tillgängliga plantor varierar betydligt beroende på efterfrågan och säsongen. Urvalet av växter ändras också varje år i linje med efterfrågan från tidigare år.

Innan du besöker oss kan du kontakta oss, om du vill, och säkerställa att växterna som du är intresserad av är tillgängliga på plantskolan. Växter kan också bokas i förväg innan du besöker platsen. I anslutning till plantskolan finns också en liten provträdgård. Där kan man se en del av de sällsynta växter som vi säljer och några övriga växter som fortfarande fattas från vår katalog.

Av växtarterna och växtsorterna i vår provträdgård och i området runt försäljningsområde har 53 registrerats i det växtregister som drivs av Finlands Dendrologiska Sällskap som antingen den största i Finland (några växter genom att vara de enda som registrerats i Finland) eller den nordligaste växande i Finland.

Naturörtprodukter finns också i Änggårds sortiment. Vi handplockar örter från den rena skärgårdsnaturen på Bergö, och torkar dem på svag och låg värme.

Därtil säljer vi Finländska handgjorda bärprodukter samt handgjorda gårdsprydnader.

Vår nätbutik har öppen året runt. I nätbutiken kan man beställa året runt plantor, torkade naturörter samt handgjorda gårdsprydnader.

Vi levererar plantor och övriga produkter snabbt och pålitligt överallt i Finland och enligt överenskommelse utomlands också.

Välkommen att besöka oss eller kontakta oss:

Änggård
Degermarsvägen 74
66220 Bergö

044 235 0036
myynti@niittytila.com

Tryck här för att komma till vår webbutik.

Niittytilan taimisto