Bergö

Bergö,  helmi merenkurkussa!

Tervetuloa ainutlaatuiselle ja luonnonkauniille saaristolle, joka sijaitsee merenkurkun alueella. Bergöllä elät luonnon kanssa, voit uida, kävellä, pyöräillä, kalastaa ja nauttia upeista maisemista ja monista viehättävistä venevajoista. Kaikkialla, missä menet, tervehtii suuri Pohjanmeri.

Täällä on mukava rentoutua!

Bergö toivottaa sinut tervetulleeksi hymyillen kesällä ja talvella.

Saaristokylä Maalahden kunnassa

Bergö on noin 3,15 km2, ja siinä on vajaat 480 asukasta. Bergö on houkutteleva asuinpaikka niin nuorille kuin vanhoillekin.

Bergöllä on lauttayhteys, joka toimii aikataulun mukaan.

Ytterbådanilla on kalastussatama. Satamat sijaitsevat Bredhällanissa, Perisgrundissa ja Norrsundetissä. Vieraslaituri ja huolto talo sijaitsevat lähellä lauttasatamaa. Bergö Båtklubb rf huolehtii pienistä veneilijöistä Bergön saaristossa.

Vaasaan suuntautuva bussi liikennöi kerran päivässä arkisin. Kunnallista vettä ja jätevettä on saatavana 2/3 kotitalouksista. Kaapeli-TV-verkko on laajennettu useimpiin kotitalouksiin. On myös mahdollista nopea kuituyhteys.

Bergössä on 1.-6. luokan koulu, päiväkoti,  ruokakauppa,  kirjasto, kampaajat, kukka- ja lahjakauppa, kahvila, lääkekabinetti, postiedustaja, uimaranta, ja minigolfrata.